Get Adobe Flash player

Hebahan Terkini

 • Banner Selamat Datang
 • Banner07
 • Banner08
 • Banner Dasar Kualiti
 • Frog
 • Banner Hari Krismas

Kelajuan Halaman

0.56 saat
 1. Keratan Akhbar
 2. Sebut Harga
 3. Arkib
next
prev

UJIAN SARINGAN PERTAMA DALAM TALIAN UKM1 TAHUN 2018

Dimaklumkan bahawa Ujian Saringan UKM1 bagi tahun 2018 telah dibuka dari 1 Februari hingga 31 Mei 2018. Ujian ini merupakan saringan pertama untuk mencari murid pintar dan berbakat bagi menyertai program-program berikut:

 1. Murid beragama Islam berusia 8 Tahun (Tahun 2 – Tahun 5 tahu 2018) untuk program Perkhemahan Cuti Sekolah STEM di Universiti Sains Islam Malaysia.
 2. Murid beragama Islam berusia 11 – 12 tahun (Tahun 5 & 6 pada tahun 2018) untuk Program Muhayyam Al Abrar Kolej PERMATA Insan bagi pemilihan ke Kolej PERMATA Insan Ambilan Tahun 2019
 3. Murid pelbagai agama berusia 9 – 15 tahun (Tahun 3 hingga Tingkatan 3 pada tahun 2018) untuk Program Perkhemahan Cuti Sekolah STEM Universiti Kebangsaan Malaysia.
 4. Murid berusia 11 – 15 tahun (Tahun 5 hingga Tingkatan 3 pada tahun 2018) untuk kemasukan ke Kolej PERMATApintar UKM pada tahun 2019.

Ujian tersebut terbuka kepada semua murid berusia 8 hingga 15 tahun dan boleh diakses secara atas talian di laman sesawang http://ukm1.permatapintar.edu.my/. Maklumat lanjut juga boleh diperolehi dari laman web tersebut.

Sebarang pertanyaan berkenaan perkara ini bolehlah menghubungi Cik Asrina Ayu binti Chik di talian 03-6204 6144, Sektor Pengurusan Sekolah, JPWPKL.

Sekian. Terima kasih.

 

Qr Code

Pilihan warna

Hubungi Kami

JABATAN PENDIDIKAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR
Persiaran Tuanku Syed Sirajuddin, 50604 Kuala Lumpur
 
helpdesk Emel Jabatan:
jpn.wp.at.moe.gov.my
helpdesk Aduan :
aduanjpnkl.at.moe.gov.my
image facebook Facebook:
http://www.facebook.com/jpwpkl
Gantikan ".at." dengan "@"

 

Ungkapan Bestari

Kehidupan ini pendek dan akan menjadi lebih pendek jika seseorang tidak mencurahkan erti ke dalamnya.

A Samad Said

Bilangan Pelawat

235435
http://btpnkl.edu.my/http://www.eghrmis.gov.my/http://www.iim.com.my/http://www.jpa.gov.my/index.php?lang=mshttp://moe.gov.my/http://www.mampu.gov.my/http://www.mscmalaysia.my/http://www.malaysia.gov.my/http://apps.moe.gov.my/puspanita/http://www.moe.gov.my/v/pekeliling-icthttp://www.anm.gov.my/https://evetting.cgso.gov.my/http://btpnkl.edu.my/http://www.eghrmis.gov.my/http://www.iim.com.my/http://www.jpa.gov.my/index.php?lang=mshttp://moe.gov.my/http://www.mampu.gov.my/http://www.mscmalaysia.my/http://www.malaysia.gov.my/http://apps.moe.gov.my/puspanita/http://www.moe.gov.my/v/pekeliling-icthttp://www.anm.gov.my/https://evetting.cgso.gov.my/